Sunday, 18 June 2017

PRODUK KURUSKAN BADAN YANG BERKESAN DAN SELAMAT

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJHTERA

Haipp tinggal beberapa hari je lagikan nak beraya pasti ramai yang ingin nampak cantik dan bergaya di hari raya ni dan ada juga yang ingin melansungkan hari bahagia di bulan syawal nanti.

Ni akak nak kongsikan bagaimana nak turunkan berat badan dengan berkesan dan selamat.

Biasanya kalau sebut nak kurus je, mesti terfikir kena sekat makan, kan?

Sebenarnya kalau nak kurus, bukan kena sekat makan, tapi hanya perlu sekat makan makanan yang tak berkhasiat.

Yang buat badan berisi bagai di pam itu bukan lah sebab kita banyak sangat makan sayur atau buah, tapi sebab banyak sangat makan ayam goreng dan nasi lemak 2-3 bungkus untuk sarapan.

Bila makan banyak makanan tak berkhasiat, parasit akan mula beranak-pinak dalam badan kita.

Parasit ini akan serap nutrien dari makanan yang kita makan, jadi badan kita tak dapat nutrien yang sepatutnya.

Ini sekaligus akan membuatkan badan asyik hantar isyarat lapar sebab ingatkan kita belum makan - padahal parasit tadi yang serap nutrien.

Kurangnya nutrien juga menyebabkan metabolisma menurun, susah berat nak turun.

Produk Kuruskan Badan Tanpa Berlapar

Produk yang terbaik untuk kuruskan badan adalah Set Detoks Shaklee.

Walaupun amalkan produk ini, Program Detoks Parasit pun kena buat sama.

Set Detoks ini terdiri dari 5 jenis vitamin untuk menyingkirkan parasit yang membuatkan berat susah nak turun.

Di samping itu, bila dah keluarkan parasit, jangan lah pula tambah parasit baru. Nanti susah nampak hasil.

Program Detoks Parasit

Objektif Program Detoks Parasit ini adalah untuk bantu badan fit. Bila badan fit, sistem imun kuat dan parasit susah nak melekat.

Antara intipati program ini termasuklah :

- Banyakkan makan sayur hijau dan buah-buahan
- Elakkan makanan berikut : Makanan berproses seperti gula putih, roti putih dan makanan berasaskan tepung putih
- Elakkan juga minuman berkafein seperti teh dan kopi
- Amalkan makan 6 kali sehari

P.s : Makan 6 kali sehari ini penting untuk kuruskan badan supaya badan kita tak lapar.

Kalau badan kita lapar, badan akan simpan lemak. Bila badan simpan lemak, the very next time kita makan semula macam biasa, berat akan naik lebih tinggi dari sebelum ini.

Jadi makan 6 kali sehari iaitu makanan yang tinggi fiber dan protein.

Insya-Allah saya akan sertakan Cadangan pemakanan untuk seminggu dengan setiap belian Set Detoks Shaklee untuk kuruskan badan.





Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA


Wednesday, 14 June 2017

8 RESEPI ESP YANG MENYELERAKAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kepada pengemar ESP shaklee pada kali ini saya ingin kongsikan tentang resepi esp yang best. Almaklum la di bulan2 puasa ni pasti peningkan ingin bertukar2 resepi ni lagi2 bila nak sahur pasti nak yang senang dan cepat di hidangkan.


OK...mula-mula kita lihat dulu apa BEZA SOYA BIASA DAN SOYA ESP ni

ESP-SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

  • Menggunakan soya yang tidak diubah suai secara genetic (non-gmo) protein soya
  • Setiap hidangan mengandungi 14gram protein berkualiti tinggi yang rendah lemak, serta tanpa laktosa dan tanoa kolestrol.
  • Keperluan biologi lengkap dengan 9jenis amino asid perlu.
  • Mempunyai PDCAAS (Skor penghadaman protein kepada amino asid) skor1.0-kedudukan tertinggi dan sama dengan protein haiwan.
  • Mengandungi 5jenis keperluan vitamin B dan separuh daripada keperluan kalsium harian.
  • Mengandungi isoflavons semulajadi daripada soya
SOYA BIASA
  • Kacang soya yang telah diubahsuai genetiknya supaya cepat membesar
  • Mengandungi bahan-bahan aktif yang tidak dapat menghasilkan tenaga yang mencukupi untuk badan manusia malah membahayakan.
  • Soya biasa tidak membantu kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon
  • Mengandungi paras laktosa yang tinggi dengan gula berlebihan.
  • Banyak mengandungi perasa tiruan, pemanis berlebihan, pewarna dan pengawet yabg menampakkan kecantikan soya
  • Tidak mengandungi khasiat.
RESEPI ESP YANG MENYELERAKAN










Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA



Tuesday, 13 June 2017

CARA MENJANA PENDAPATAN DARI RUMAH BAGI IBU-IBU YANG BERKERJAYA

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua yang sudi datang ke VitaminOri tentang bagaimana ingin menjana pendapatan bagi ibu-ibu yang berkerjaya tapi masih ingin menambahkan lagi income keluarga.


Dah jadi ibu bapa ni macam-macam kita risaukan tentang anak-anak. Lebih-lebih lagi zaman sekarang ni macam-macam kejadian yang kita dengar kan.
Pengasuh yang dera anak, van sekolah yang lebih muatan, memandu cara berbahaya dan pelbagai lagi berita yang tidak enak untuk didengar.
Seboleh-bolehnya kita nak jaga anak kita sendiri dan hantar-ambil anak sendiri. Bukan sekadar dari segi keselamatan sahaja, kita juga mahu lebih masa bersama anak-anak. Kita nak tengok anak-anak membesar depan mata kita.
Namun, ekonomi zaman kini yang meruncing membuatkan kita rasa cita-cita kita terbatas. Suami isteri perlu bekerja tetap untuk menampung keperluan keluarga.
Macam mana nak capai cita-cita jaga anak sendiri terutamanya apabila mereka dah masuk sekolah darjah 1 nanti?
Saya ada cadangan, mulakan bisnes part time semasa masih bekerja. Bisnes tu adalah bisnes yang tak perlu kita keluar je pejabat pos untuk hantar barang atau perlu sentiasa berjumpa customer. Semuanya boleh buat secara online.
Ada ke bisnes macam tu? Boleh beri pulangan lumayan ke?
Ada. Bisnes Shaklee. Bisnes ni mampu memberikan kita sehingga 4-5 angka jika kita beri komitmen sepenuhnya.

APA YANG BEST SANGAT TENTANG BISNES SHAKLEE INI?

1. Ada untung runcit dan bonus bulanan dari Shaklee bergantung kepada jualan kita. Jika kita mahu lebih kita kena usaha sunguh-sunguh dan kita perlu buat target jualan setiap bulan dan kita perlu usaha untuk capai target tersebut agar kita dapat bonus yang kita inginkan pada bulan seterusnya.
2. Semuanya boleh dibuat secara online sahaja. Kita hanya masukkan order pelanggan dan Shaklee akan uruskan semuanya hingga sampai ke depan pintu rumah pelanggan. Senang kan? Sesuai sangat untuk mereka yang sibuk bekerja.
3. Pendapatan yang lumayan, boleh tengok purata pendapatan pengedar Shaklee di bahagian bawah ya.
4. Bahan-bahan marketing disediakan. Hanya perlu copy-paste sahaja untuk memasarkan produk Shaklee, selain itu beratus poster produk yang cantik dan poster testimoni. Tinggal nak tulis dan kongsi sahaja
5. Tidak perlu buka kedai atau stokis, hanya buat secara online. Anda hanya perlu kosisten post produk ke FB,IG,PAGES dan BLOG sahaja. Jangan risau jika anda tidak mahir untuk melakukannya. Kami akan membantu anda sampai berjaya janji mahu je
6. Kami sediakan kumpulan sokongan untuk semua bisnes partner kami. Anda tidak akan keseorangan. Setiap orang di dalam kumpulan sokongan sedaya upaya untuk membantu jika ada masalah dan juga sama-sama memberi motivasi di antara satu sama lain.
Haaaa.. mudah bukan? Sesuai sangat untuk mereka yang masih bekerja dan boleh melakukannya secara part time.
Bisnes ini sesuai untuk anda? Hubungi saya hari ini demi merancang masa depan anak-anak dan ibu bapa yang lebih bahagia InshaAllah.

Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA

Monday, 12 June 2017

DETOK UNTUK HIDUP HEBAT/8 MANFAAT DETOK

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Salam Nuzul Quran kepada semua umat islam dan selamat bercuti kepada yang bercuti. Kita dah masuk pertengahan bulan ramadhan, di bulan ramadhan ni sesuai sangat untuk kita melakukan detok bagi keluar semua toksin-toksin yang telah lama terkumpul dalam badan kita ni.


8MANFAAT DETOK

Seperti yang semua sedia maklum detok merupakan cara unyuk kita mengurangkan toksin berlebihan dalam badan dan mengoptimumkan fungsi organ detok dalam badam kita.

1) PENGURANGAN BERAT BADAN

  • Toksin memberi kesan buruk kepada keupayaan tubuh secara semulajadi untuk membakar lemak yang mengakibatkan kepada penambahan berat badan.
  • Yang bertanggunjawap dalam menjaga kilang lemak kita adalah gen pemberi signal dan apabila toksin telah melekat kepadanya, ia akan membuatkannya kurang berfungsi lantas mengakibatkan lebih banyak lemak berkumpul
  • Lambat laun, sel lemak baharu ini akan dipenuhi oleh lemak dan toksin yang berlebihan menyebabkannya tidak dapat berfungsi dengan baik malah langsung tidak dapat membantu dalam menghasilkan tenaga dan hormon yang elok sebagaimana sel lemak yang baik sepatutnya berfungsi.
2)MELEGAKAN RASA KEMBUNG DAN SEMBELIT(KOLON YANG LEBIH SIHAT)
  • Usus membawa sisa daei tubuh badan kita, namun sebahagian daei sisa ini seperti makanan yang diproses, kurang serat dan telah diperhalusi, serta lemak yang tidak sihat ini boleh terkumpul secara perlahan-lahan dan membuatkannya tersumbat didalam usus kita.
  • Pengumpulan toksin ini biasanya mengakibatkan seperti berat susah di turunkan dan kita akan berasa kembung dan yang lebih teruk lagi ia akan mengakibatkan kita mudah mendapat penyakit kolom juga kanser kolorektum.
  • Kolom adalah merupakan sistem kumbahan pada badan kita dan ia perlu dibersih serta dikosongkan bagu memastikan berfungsi seperti biasa.
  • Melalui detok kita boleh membersihkan kolon dan bukan sahaja melegakan masalah sembelit, ia juga mendorong kepada sistem pencernaan yang lebih sihat serta membuang sisa dan bahab kimia dari badan kita.
3)MEMBERI TENAGA
  • Tubu kita mempunyai organ yang melakukan detok dengan sendiri bagi membuang toksin, namum ia memerlukan tenaga yang banyak untuk beefungsi.
  • Jumlah tenaga yang digunakan bergantung kepada jumlah toksin yabg diproses olehnya.
  • Kurang tenaga akan mengakibatkan kita cepat berasa letih dan ini merupakan tanda bahawa tubuh kita dipenuhi oleh toksin
  • Prosea detok membatu dalam menyokong organ ini untuk mengeluarkan toksin, memberikan tubuh kita lebih tenaga dan stamina untuk kita melakukan pelbagai perkara yang lebih menyeronokan.
4)MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
  • Membersihkan tubuh kita dari toksin yang tidak sihat serta mengantikannya dengan makanan bernutrisi tinggi akan memberi signak keoada minda untuk menginginkan makan yabg sihat dan bernutrisi
  • Ucapkan "selamat tinggal" kepada kafein,gula dan lemak
  • Ucapkan "hello" kepada keinginan tinggi kepada pilihan makanan yang lebih sihat.
5)KULIT LEBIH SIHAT
  • Kulit merupakan organ luaran kita yang terbesar dan ia melambangkan kesihatan dalam kita
  • Kulit membantu dalam membuang toksin dan kotorn dengan cara berpeluh dan apabila sistem serta kelenjar peluh kita dipenuhi dengan toksin ia akan mendorong kepada pelbagai kondisi kulit yang tidak sihat termasuk jerawat
  • Sekiranya toksin terkumpul lebih cepat daei dibuang, lebih tinggi juga jumlah toksin yang terkumpul dalam darah kita.
  • Detok dapat membuang toksin dari dalam darah dan apabila ia tidak terkumpul, kita akan dapat lihat perubahan ketara pada kulit kita
  • Kulit yang bersih dan bersinar yang kita semua inginkan
6)MENGURANGKAN TEKANAN

  • Apabila badan kita dipenuhi toksin, minda kita akan turut sama tertekan
  • Apabila toksin terbina dalam badam kita, kebolehannya untuk menyerap nutruen juga akan menurun dan tubuh kita semestinya tidak gembir dengan perkara seperti itu
  • Ia akan mengeluarkan hormon yang digelar Kortisol untuk memberitahu "Apa masalah dengan badan ini?"
  • Jadi jika telah mengeluarkan toksin kita boleh beritahu semula kepada Kortiso untuk bertenang dan biarkan tubuh kita untuk hilangkan tekananan.
  • Pembersihan dapat memperbaiki ketajaman minda dan membolehkan kita untuk memdapat tidur yabg lebih berkualiti
7)MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI
  • Kotoran radikal yang percuma itu sering sahaja mencuba untuk mendekati kita serta merosakan sel dan mendedahkan kita kepada toksin yang membuatkanya dapat membiak secara bebas.
  • Radikal ini akan berusaha untuk membinasakan sistem imunisasi kita dan mengakibatkan keradangan.
  • Detok dapar membantu dalam membiakkan rdikal yang boleh didapati secara percuma ini, malah badan kita akan lebih fokus dalam memperkukuhkan lagi sistem pertahanan semulajadinya
8)TIDUR LEBIH LENA
  • Toksin, terutamanya besi berat, mengganggu keseimbangan sel normal dan menghasilkan radikal secara percuma
  • Radikal percuma juga mengakibatkan hormon tidur kita meningkat dan menggangu corak tidur kita dan kadangkala mendorong kepada maslah insomnia.
  • Sokong aktiviti membuang besi berat dari sistem kita ini dengan mendetoks dapat membantu badan ita untuk set semula corak tidur kita.
DETOKS MERUPAKAN LANGKAH PENTING DALAM MEMPEROLEHI KESIHATAN KESELURUHAN YANG LEBIH BAIK


Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA

Saturday, 10 June 2017

TIPS PERSIAPAN SEBELUM BERSALIN BAGI IBU-IBU HAMIL PERLU TAHU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALIM SEJAHTERA

Sebagai ibu hamil kita perlu tahu apa persiapan yang perlu kita lakukan sebelum menyambut kelahiran permata hati kita. Memangdangkan deu saya makin dekat saya ingin kongsi bersama anda semua tips persiapan yang perlu kita lakukan sebelum bersalin.

Insyallah tips ini akan membantu anda semua membuat persiapan agar tidak kalan kabut bila dah tiba masa nak melahirkan.



1) BAJET KEWANGAN
  • Ini penting untuk dilakukan, sediakan lebih dari yang kita bajet kerana kita tidak tahu bersalin secara normal ataupun secara pembedahan agar bila tiba masanya kita tidak akan ada masalah kesuntukan wang ringgit.
2)LOKASI HOSPITAL
  • Pilih siap-siap hospital mana anda ingin tuju dan bagitahu pasangan agar senang untuk di tuju bila tiba masanya.
  • Pilihlah hospital yang berdekatan dengan rumah agar cepat sampai jika ada apa-apa komplikasi. 
3)KEMUDAHAN HOSPITAL
  • Pastikan hospital yang ingin dituju mempunyai wad bersalin, wad icu, wad nicu dan peralatan yang mencukupi jika berlaku kecemasan
  • Pastikan hospita tersebut menyediakan segala kelengkapan yang mencukupi jika berlaku kelahiran pramatang.
4) KELENGKAPAN IBU
  • Perlu sediakan lebih awal bagi mengelakkan ada barang tertinggal dan menyusahkan pasangan kita.
  • Pakaian yang perlu dibawa ialah, stokin, kain batik, baju t.shit, pad, pakaian dalam, selipar getah, tuala mandi dan peralatan mandi.
5) KEPERLUAN BAYI
  • Beberapa pasang baju, kain lampin, stokin, sarung tangan dan tuala.
  • Anda siapkan satu set pakaian bayi untuk di beri kepada jururawat sesudah anda melahirkan bayi anda.
  • Pastikan anda bagi tahu pasangan anda agar dia tahu dan memudahkan dia jika apa-apa berlaku.
Semoga proses bersalin kita semua dipermudahkan olehnya. Jika ingin mendapat set berpatang atau pun set mengandung boleh hubungi saya naa. Konsultation disediankan. 

 Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA

Wednesday, 7 June 2017

KEBAIKAN KOLAGEN DAN TESTIMONI-TESTIMONI KOLAGEN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni dah 12 Ramadhan dah nak masuk pertengahan ramadhan dah kita ni, pasti ramai yang sudah buat persiapan untuk raya kan.

Tidak kira lah dari segi baju, kuih muih mahupun kecantikan dan kesihatan diri. Kali ini saya ingin kongsikan kebaikan dan testimoni-testimoni kolagen

KEBAIKAN COLLAGEN

Bila sebut collagen je mesti lah terbayang kulit cantik, makin muda... Tapi kan tau tak sebenarnya collagen sangat banyak kegunaan dia?

💓 kolagen membina tulang rawan kita. rawan tu yg mana? ia tulang lembut yg menyambung sendi kita tu. Kalo makan ayam...Perasan tak kat sendi2 ayam tu ada mcm lapisan lembut... itulah rawan. bila rawan tak cukup kolagen, ia boleh tercedera, menipis... Hasilnya sendi kita makin lama makin haus...

💓 kolagen membantu meningkatkan metabolisma. Makin berusia metabolisma makin menurun. Haaa yg 30 ke atas ni dh tahap wajib amik colagen tau. slow metabolism salah satu akibatnya...Badan senang naik.

💓 bila tak cukup kolagen, usus kita senang 'bocor' yakni usus kita akan menyerap benda yg tak sepatutnya --> toksin! usus sepatutnya menyerap nutrient dan buang toksin tp kalau bocor.. Semua pun dia kasi lalu.

SIAPA YANG PERLUKAN KOLAGEN
👉Pelajar
👉Artis/celebrity
👉Mangsa kebakaran
👉Lelaki dan wanita
👉Wanita yang baru lepas bersalin
👉Bekas pesakit yang ada masalah kulit/parut
.
MEREKA YANG LEBIH MEMERLUKAN KALOGEN
👉Ada kedutan pada wajah
👉Ada jeragat dan bintik hitam
👉Ada 'eye bag'
👉Ada pori-pori besar
👉Kulit lesu dan mudah kering
👉Kelihatan tua dari umur sebenar
👉Sakit belakang dan sendi
👉Ada pigmentasi dan tona kulit tidak sekata
👉Gusi tidak sihat
👉Garis halus di leher
👉Payudara kendur
👉Kuku senang pecah
👉Ada lingkaran hitam bawah mata
👉Rambut kering dan bercabang

TESTIMONI-TESTIMONI KOLAGEN






 Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA


Tuesday, 6 June 2017

4 TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C YANG BETUL

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Umum mengetahui, vitamin C merupakan salah satu vitamin yang sangat diperlukan oleh badan, yang bukan sahaja untuk mengelakkan dari terkena skurvi, tetapi juga untuk kesihatan yang optimum. Pun begitu, badan kita tidak dapat mensintesis vitamin C sendiri seperti kebanyakan haiwan lain. Jadi, kita perlu mengambil sumber vitamin C ini dalam diet seharian kita. Makanan tambahan atau suplemen juga boleh dijadikan amalan seharian untuk mencukupkan keperluan vitamin C badan kita. Di sini saya kongsikan 4 tips memilih suplemen vitamin C yang betul dan berkualiti agar lebih nilai untuk wang anda.



4 TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C YANG BETUL:

1. Ia seharusnya menyediakan kira-kira 500 miligram vitamin C setiap tablet

2. Pelepasannya hendaklah berasaskan gam dan resin tumbuhan semulajadi. Ini dikenali sebagai "pelepasan berlanjutan" yang berbeza daripada "pelepasan mengikut masa"

3. Ia seharusnya mengandungi kcompleks bioflavonoid, seperti buah limau, limau gedang, oren dan kompleks hesperidin. Bioflavonoid telh pun dibuktikan dapat membantu vitamin C dengan dua cara. Ia dapat mempertingkatkan penyerapan, dan juga membantu vitamin C melaksanakan tugas-tugasnya dengan baik.

4. YANG PALING PENTING: Ia seharusnya di uji secara klinikal untuk memastikan penyerapannya. Dalam ertikta lain, ia seharusnya terbukti dapat meningkatkan paras vitamin C dalam darah.



Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA